UEFA nuk heq dorë nga rifillimi i sezonit 2019-20, kryetari i komitetit mjekësor jep deklaratë shpresëdhënëse

Spread the love

Kryetari i komitetit mjekësor të UEFA-s, Tim Meyer, ka thënë se është e mundur të rifillojë sezonin 2019-20.

Këto fjalë janë të kundërta me shefin ato të, Michel D’Hooghem që kishte dyshime se futbolli mund të fillonte mes pandemisë coronavirus.

Komentet e tij erdhën pasi vende si Belgjika, Holanda, Argjentina dhe Franca deklaruar se sezonet e tyre kanë përfunduar.

Sidoqoftë, Tim Meyer ka marrë një qëndrim tjetër nga homologu i tij, duke mbështetur çështjen që futbolli duhet të rikthehet.

Sipas tij diskutimet duhet të vazhdohen të mbahen, pasi është e rëndësishme shëndeti i lojtarëve dhe të gjithë të përfshirëve në ndeshje, ka thënë Meyer në një deklaratë për media.

“Të gjitha organizatat e futbollit që po planifikojnë rifillimin e garave të tyre do të duhet të kenë protokolle gjithëpërfshirëse që diktojnë kushte sanitare dhe operacionale duke siguruar që shëndeti i atyre që janë të përfshirë në ndeshje të mbrohet dhe të ruhet integriteti i politikës publike”.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *