Telegram rritet shumë, tani ka 400 milionë përdorues mujor aktiv

Spread the love

Tani që pandemia e koronavirusit i ka bërë video thirrjet gjithnjë e më popullore dhe shërbime kritike, kompanitë si Zoom, Google Meet, WhatsApp dhe Telegram po krijojnë karakteristika të reja për të marrë më shumë vëmendje nga përdoruesit.

Telegram duket se mendon se mund të avancojë në treg duke u përqëndruar në siguri. Sot, aplikacioni i mesazheve njoftoi se do të ofrojë thirrje me video të sigurta më vonë gjatë këtij viti.

“Video thirrjet në vitin 2020 janë shumë si mesazhet në vitin 2013. Ka aplikacione që janë ose të sigurta ose të përdorshme, por jo të dyja. Ne do të donim ta rregullonim këtë mangësi, ”shkruan Telegram në një postim në blogun e kompanisë.

Ndërsa Telegam nuk dha ​​shumë detaje rreth funksioneve të reja që do t’i shtojë në shërbim, duket se edhe ky aplikacion, ngjashëm sikurse Messenger Rooms është vënë pas audiencës së Zoom, i cili po përballet me presion për të rregulluar disa çështje të privatësisë.

Si përgjigje ndaj këtyre çështjeve me të cilat po përballet, Zoom ka krijuar një këshill të sigurisë dhe premtoi përditësime të reja për ta rregulluar këtë problem, por kjo nuk do t’i ndalojë konkurruentët e saj të përfitojnë nga gabimet e Zoom.

Telegrami ka një rekord solid dhe është një nga aplikacionet më të besueshme të mesazheve që ekzistojnë aktualisht.

Telegram ua lejon përdoruesve të fshijnë në mënyrë retroaktive mesazhet, ndërsa gjatë protestave në Hong Kong ky shërbim shtoi një veçori për të mbrojtur më mirë identitetin e përdoruesve.

Shërbimi thotë se tani ka 400 milionë përdorues në muaj, nga 300 milionë sa kishte një vit më parë. Kjo nuk është shifër e parëndësishme, por në krahasim me Zoom, i cili sapo arriti 300 milionë përdorues në ditë, ky numër është një copë shumë më e vogël e tregut të cilin e ka marrë.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *