Hartohet Plani i Veprimit për Transparencë

Anetaret e komisionit ne grupe punueseKamenicë - (RADIO24) - Ne kuadër të projektit OJQ-së “Network of Peace Movement (NOPM)” ka organizuar takimin e dytë të grupit punues për ndryshimin e Rregullores Komunal për Transparence me anëtarët e grupit punues për ndryshimin e Rregullores Komunale për Transparencë  është hartuar Plani i Veprimit për Transparencë. OJQ-ja NOPM është duke u  angazhuar ne mënyrë aktive në hartimin dhe zbatimin e politikave, angazhohet ta rrit  transparencën dhe të promovoj vetëqeverisjen lokale si dhe pjesëmarrjen e publikut në vendim-marrje. 

Read more...

LDK: Gjashtë mujori i Sinanit i dështuar

LDK - Kamenic reagim ndaj PDKKamenicë - (RADIO24) - Dega e LDK-së në Kamenicë, punën 6 mujore të qeverisjes Komunale të udhëhequr nga kryetari Begzad Sinani e vlerëson si të dështuar dhe pa perspektivë për qytetarët e Kamenicës.
Në një vlerësim të degës së LDK-së në Kamenicë rreth gjashtë mujorit të Begzad Sinanit është vlerësuar si periudhë e dështuar dhe e pa perspektivë për qytetarët e Kamenicës.

Read more...

Sinani: Viti shkollor të filloj pa probleme

shkolla 2014Kamenicë - (RADIO24) - Kryetari i Komunës Begzad Sinani, ka ftuar në takim drejtorët e shkollave të komunës së Kamenicës, me qëllim të bashkërendimit të punëve për fillimin e mbarë të vitit shkollor 2014/2015.
“Arsyeja pse ju kam ftuar sot është sepse ne bartim përgjegjësi të veçantë për fillimin e mirë dhe të mbarë të vitit shkollor. Gjatë vizitave që kam bërë në disa shkolla kam vërejtur se ka shumë mangësi teknike të cilat duhet të eliminohen deri më 1 shtator, ka shkolla ku kam vërejtur se mungojnë disa dritare, diku mungon uji ose sistemi i ujësjellësit dhe gjëra të ngjashme” tha kryetari Sinani.

Read more...

Sinani mban takim me bordin e drejtorëve

sinani me bordine  drejtorveKamenicë - (RADIO24) - Në këtë takim drejtorët diskutuan për punën,angazhimet dhe kërkesat nga ana e qytetarëve.U bisedua për çështje të ndryshme për menaxhimin e ujësjellësve në fshatra, projektet ende të pa përfunduara të përfundojnë sa më parë, menaxhimin e parasë publike të ketë planifikim më të mirë me qëllim të zvogëlimit të shpenzimeve komunale në të gjitha kategoritë, për gjetjen e një mundësie për trajtimin e çenëve endacak pasi që me ligj ndalohet vrasja e tyre e që kemi kërkesa dhe shqetësime nga qytetarët për rrezikun nga ta, problemin për zhbllokimin e rrugës që kalon në fushat e fshatit Koretin që është në fazën finale kemi tri mundësi do ta bëjmë më të mirën.
Kryetari Sinani e vlerësoi këtë takim përmendi faktin se një pjesë e stafit të administratës komunale për shkak të ardhjes së mërgimtarëve u është zgjatur orari i punës dhe kemi ofruar shërbime të mira dhe të shpejta për qytetarët,është bërë mjaft punë nga administrata qendra për shërbim të qytetarëve e ofiqaria. 

Read more...

Sinani priti në takim lamtumirës komandantin e KFOR-it, Topaloglu

sinani topolog kforitKamenicë - (RADIO24) - Këto takime janë të rregullta që mbahen në mes komunës dhe KFOR-it. Kryetari Sinani falënderoi për vizitën dhe tha se ne po punojmë që të mos kemi problem dhe t’ju ndihmojmë që qytetarët tanë të kenë një jetë më të mirë. Ne jemi një zonë kufitare dhe duhet të kemi projekte të përbashkëta me komunat kufitare të shteteve tjera ka thënë Sinani.
Gjenerali Topaloglu e falënderoi kryetarin Sinani për bashkëpunimin në mes të KFOR-it dhe Komunës. “Ne kemi punuar së bashku qe 8 muaj dhe jam і lumtur që jemi njohur e kemi pasur një bashkëpunim të shkëlqyeshëm. I kam përcjell takimet dhe punën e juaj si kryetar komune dhe ju njoftoj se në muajin Shtator ne do ta bëjmë ndërrimin e komandës së KFOR-it ndërsa unë do ta përfundoj misionin dhe do të shkoj në Turqi me dashurinë e të gjithë kosovarëve” ka thënë Topaloglu./radio24/

Read more...

DËGJONE RADIO 24 LIVE